Cosmin Poteras senator REPER Dolj, Candidat la Primaria Craiova

Am intervenit in Plenul Senatului în favoarea alegerilor locale în două tururi

Am avut o intervenție în Plenul Senatului pe tema alegerilor în două tururi.

De-a lungul timpului, atât Statutul aleșilor locali, cât și legea privind organizarea alegerilor, au fost modificate și răsmodificate. Niciuna dintre modificările de substanță nu a fost vreodată făcută în interesul alegătorilor, ci în folosul deținătorilor vremelnici ai puterii, cu singurul scop de-a o păstra.

Din schimbare în schimbare, am dat din rău, în mai rău: situații în care primari aleși cu 20%, 30% din voturile cetățenilor au primit și exercitat mandate, în disprețul democrației și al bunului-simț. Aș putea spune că acești primari NU au fost doriți de 70-80% dintre electori? Ce legitimitate au acești alesi locali să reprezinte comunități de mii/zeci de mii/sute de mii/milioane de cetățeni? Unde e democrația în astfel de situații?

Dacă la alegerile prezidențiale am fi avut alegeri într-un singur tur, atunci președinții României ar fi fost: Ion Iliescu, Ion Iliescu, Ion Iliescu, Ion Iliescu, Adrian Năstase, Mircea Geoană, Victor Ponta, Klaus Iohannis.

USR, în mandatul trecut, s-a luptat în repetate rânduri pentru alegeri în două tururi: s-au depus proiecte, s-au depus amendamente. Nu s-a vrut!Prin Inițiativa Oameni noi s-au strâns peste o suta de mii de semnături pentru revenirea la alegerile în două tururi. Nu s-a vrut!

În acest mandat, programul USR PLUS prevede revenirea la alegerile în două tururi, și ne vom lupta în continuare pentru dreptul românilor de a avea aleși locali REPREZENTATIVI!

Video aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *