Concursurile pentru directori, un eșec anunțat al ISJ Dolj.

[22 august 2021]

Apar tot mai multe informații referitoare la recentele numiri în posturile de conducere din școlile doljene; cazurile de la Liceul Voltaire și din Filiași au fost deja prezentate de presă și sunt convins că vor urma și alte dezvăluiri.

Până atunci, informațiile apărute ”pe surse” sunt stupefiante și vorbesc despre oameni cu zero experiență managerială și prea puțină experiență profesională parașutați direct la conducerea unor unități școlare în care n-au pus niciodată piciorul.

Se mai aude și despre manageri care nu au fost considerați destul de buni pentru a le fi prelungite mandatele acum câteva luni; acum sunt. De ce? Numai ISJ Dolj ar putea răspunde, dacă cei de-acolo nu ar fi ocupați, din nou, cu schimbatul intern de scaune.

Să înțeleg ca doamna fost inspector general și-a îndeplinit planul de management la Casa Corpului Didactic atât de repede încât a fost nevoie să revină la ISJ Dolj ? Și pare ca n-a venit singură ci cu un coleg suporter al aceleiași zone politice transpartinice.

Pare excesivă preocuparea pentru asigurarea unor interimate. Măcar de-am avea garanții privind organizarea unor concursuri corecte și transparente. Din păcate, cu actuala conducere a ISJ și chiar a MEN, orice speranță de corectitudine a dispărut. Greu de crezut că se vor mai găsi cadre didactice motivate să participe la concursuri dacă mult-așteptatele concursuri vor avea loc. Nu după ce am asistat la o asemenea mascaradă botezată pompos procedură de selecție.

Credibilitatea ISJ Dolj este la cote extrem de scăzute. Văd o singură soluție pentru a recredibiliza această instituție: demisia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s