Sesizare CNCD

Am sesizat CNCD în cazul publicației care a ales, în goana după audiență, să prezinte o victimă de 10 ani a unei infracțiuni de viol drept o ”campioană la sex”.

România înregistrează recorduri rușinoase în privința violenței de gen, începând cu violența domestică, hărțuirile stradale și la locul de muncă și, extrem de grav, infracțiuni sexuale cu victime minore.

Bagatelizarea unei infracțiuni de o asemenea gravitate și prezentarea victimei de numai 10 ani drept ”campioană la sex” depășesc orice limită a libertății de exprimare. Presa trebuie să servească interesul public, nu să contribuie la atmosfera toxică și degradantă care transformă femeile în victime, începând cu cele mai fragede vârste, în goana după audiență și bani.Invit toți parlamentarii, indiferent de doctrine politice, să se ralieze acestui demers care are ca scop respectarea drepturilor femeilor și conștientizarea violenței de gen.

Victima NU e de vină. Nu există ”a făcut ea ceva”, nu există ”ce-a căutat acolo”, nu există ”cum era îmbrăcată”. Agresorii sunt de vină. Întotdeauna.Invit toți jurnaliștii responsabili să prezinte faptele și să se delimiteze de cei care fac profesia de rușine blamând victimele, mai ales dacă acestea au 10 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *