Inițiativă legislativă pentru acordarea concediului plătit părinților vaccinați cu copii peste 7 ani infectați cu COVID.

[6 decembrie 2021]

În prezent, adulții vaccinați nu mai sunt considerați contacți direcți atunci când intră în contact cu o persoană contagioasă. Implicit, părinții vaccinați ai căror copii se infectează nu mai sunt considerați contacți direcți.

⚠️ Consecința:

✅ În cazul copiilor cu vârsta sub 7 ani care suferă de o boala contagioasă, legea dă dreptul atât părinților vaccinați cât și celor nevaccinați să beneficieze de concediu plătit putându-și îngriji copiii.

⛔ În cazul copiilor cu vârsta între 7 și 18 ani care suferă de o boală contagioasă, părinții nevaccinați sunt contacți direcți prin urmare beneficiaza de concediu plătit, în timp ce părinții vaccinați, nemaifiind contacți direcți, NU beneficiază de concediu plătit pentru a-și îngriji copiii.

Am depus împreună cu colegii mei Irineu Darău si Andrei Miftode o inițiativă legislativă prin care venim în sprijinul părinților vaccinați cu copii cu vârsta peste 7 ani oferindu-le acestora posibilitatea de a beneficia de concediu plătit pentru îngrijirea copiilor.

COVID este o boală cu evoluție și intensitate imprevizibile. Într-un interval de timp relativ scurt, boala poate evolua negativ. Copiii infectați au nevoie de supraveghere atentă și de îngrijire din partea părinților, iar cadrul legislativ trebuie să permită acest lucru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *