Marile proiecte de infrastructură din Dolj, subfinanțate. Am depus amendamente la legea bugetului.

[22 decembrie 2021]

VIDEO aici

Politicienii din România se bazează pe memoria de scurtă durată. Sau pe uitare. Sau pe calcule cinice. Altfel nu-mi explic amnezia care-i lovește subit pe cei care acced la guvernare.

Sunt doar câteva luni de când pe toți politicienii pesediști și penelisti din Oltenia îi lovise grija pentru soarta dezvoltării regiunii și semnau, cu mare tam-tam, scrisori deschise în care cereau autostrada A6 Craiova-Lugoj. Acum sunt la guvernare și au ministerul transporturilor, respectiv prim-ministrul craiovean. Buget alocat acestui proiect în 2022? ZERO! Da, ZE-RO!

Drumul expres Craiova-Pitești: progrese clare în 2021. Bugetul pentru 2022 a fost redus față de 2021, în condițiile în care în 2022 se poate lucra pe toate tronsoanele spre deosebire de 2021.

Am depus împreuna cu colegii parlamentari USR din Oltenia și Timiș amendamente la legea bugetului pentru a asigura sumele necesare pentru ca aceste proiecte să meargă înainte și în 2022. Degeaba, nu le pasă, le-au picat. Vom auzi fel de fel de explicații. Singura certitudine este ceea ce e scris negru pe alb în legea bugetului. Restul sunt doar vorbe goale.

Din păcate, proiectele mari, de infrastructură și nu numai, cer o consecvență care pare să ne lipsească. Drumurile nu-s nici pesediste, nici peneliste, nici useriste; sunt drumuri pentru toți cetățenii din regiunea respectivă. Atunci când construcția unui proiect necesită mai mult timp decât un mandat (și cam toate intră în categoria asta), se lasă cu întârzieri prea mari, și e normal cât timp pentru unii politicieni proiectul în sine e mai puțin important decât persoana care taie panglica.

În aceste condiții, aceleași promisiuni ne sunt livrate de treizeci de ani încoace, iar de finalizat, nu se finalizează nimic, că doar mai urmează un tur de alegeri.

Am depus amendamente la legea bugetului în speranța că pe ultima sută de metri îi lovește responsabilitatea și vor vota totuși în favoarea acestor proiecte. Fără succes.

Oltenia e lăsată iarăși în urmă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s