Condiții deplorabile de cazare în căminele din Craiova

[28 aprilie 2022]

E regretabil faptul că a fost nevoie de o Olimpiadă Națională ca să vedem condițiile de cazare din cămine. Acelor copii li s-au oferit niște condiții improprii nu numai pentru elevi olimpici. Li s-au oferit condiții improprii pentru orice copil.

Când am adunat date privind accesul la învățământul liceal pentru copiii din rural, prima oară m-am uitat la capacitatea de găzduire a căminelor; generații întregi de copii au avut acces la învățământ liceal și apoi superior pentru că au avut cazare și hrană oferite de stat, în cămine.

Am văzut că sunt locuri libere, așa că m-am gândit că lipsa de interes ar putea fi pusă pe seama altor factori (lipsa transportului poate?). Recunosc, nu mi-am imaginat ca dupa ce s-au investit sume importante în „renovări” condițiile de cazare ar putea fi improprii.

Acum e clar: bani publici aruncați pe geam. Niște ruine insalubre fățuite pe bani grei. Și niște copii care ori își permit cazare, transport și masă pe banii părinților, ori stau acasă. Spre paguba noastră, a tuturor.

Sursa foto: hotnews.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s