Craiova turistică între amuzament, adulație și insultă.

[29 aprilie 2022]

Am văzut o grămadă de reacții publice inspirate de postarea Primăriei Craiova legată de un ”loc fruntaș” într-un clasament al destinațiilor turistice de pe un site cel puțin discutabil.

Înțeleg tentația de a face bancuri, unele au fost chiar bune, dar cred că trebuie să găsim, măcar ca exprimare publică, un just echilibru între amuzament, adulație și insultă.

Și mai cred că ar fi cazul să ne concentrăm și atenția și judecățile de valoare asupra lucrurilor cu adevărat importante.

Craiova, departe de a fi ”destinația europeană preferată de Paște”, nu e nici ”capitala națională a prazului”; este un oraș al României europene cu probleme care merită un spațiu mai larg de discuție decât cel alocat numărului de lalele plantate prin parcuri.

Planurile urbanistice și de mobilitate, planurile de dezvoltare urbană și industrială, măsurile de combatere a poluării ar trebui, zic eu, să ne preocupe. Canalizare, asfaltare, măsuri de protecție socială (nu neapărat în ordinea asta). Impozite și taxe locale și cum cheltuim banii publici cu folos.

Haideți să discutăm cu toții despre lucrurile care contează.

După ce rezolvăm problemele importante, sunt convins că ne putem distra cu toții numărând voturile de pe site-uri, panseluțele de prin parcuri și prazurile din bancuri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s