Cosmin Poteras senator REPER Dolj, Candidat la Primaria Craiova

Ministerul Sănătății nu are timp pentru Spitalul Regional Craiova

[31 mai 2022]

De câte ori venea vorba despre faimoasele spitale regionale pe care le-așteptăm de mulți ani, scuza pentru amânări era aceeași: nu sunt bani.

De data asta, Ministerul a venit cu ceva nou: NU ARE TIMP.

A trebuit să recitesc răspunsul ministerului, să fiu sigur că am înțeles bine.

A fost mult de lucru, s-au prezentat mai multe asocieri de operatori economici pentru proiectare etc etc, și-n paralel au avut treabă și cu proiectele de la Cluj și Iași.

Celelalte proceduri de achiziție pentru contractele de proiectare au fost finalizate cu succes.

Craiova mai așteaptă, Oltenia mai așteaptă.

Hotărârea de Guvern prin care s-au aprobat indicatorii tehnico-economici e din 2019. Studiul de fezabilitate e aprobat din 2020. Contractul de proiectare a Spitalului Regional Craiova, în valoare de 16 milioane de euro, nu a fost nici până acum atribuit. Acesta a fost scos la licitație la începutul anului trecut, iar în iulie au fost deschise ofertele. Ministrul Rafila declara în decembrie că speră că în luna ianuarie să fie anunțată asociererea câștigătoare. Suntem în iunie 2022 și Ministerul, repet, nu are timp.

Voi continua să urmăresc subiectul dar nu pot să nu observ că, de câte ori e vorba de proiecte mari și importante pentru Oltenia, toți miniștrii descoperă, subit, că au treburi mai importante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *