Piața Chiriac – unul dintre eșecurile administrației

Citesc în presa locală, în Gazeta de Sud, despre încăpățânarea Primăriei Craiova de a resuscita o idee proastă din start. Sub pretextul încurajării producătorilor locali, în Piața Chiriac au fost făcute investiții consistente. Încurajarea producătorilor locali este o idee excelentă numai că dacă ii duci să își vândă marfa într-un loc fără vad comercial, într-o zonă de unde craiovenii nu-și mai fac cumpărăturile de prea mulți ani, îți bați efectiv joc de producătorii locali.

Comportamentul cumpărătorilor s-a modificat, nu mai este același ca acum 20-30 de ani. Astăzi oamenii n-au timp să traverseze orașul între o salată verde și un borcan cu sare roz de Himalaya. Vor locuri de parcare și vor să găsească totul într-un singur loc. Dacă Primăria își dorește să faciliteze relația dintre cumpărători și producătorii locali atunci va trebui să meargă după cumpărători în zone cu vad comercial, altfel dintr-o intenție bună rămâne doar încăpățânarea și aroganța de a nu admite când greșești și batjocura față de producătorii locali. Într-o economie liberă comerțul cu forța nu funcționează și pare că Primăria Craiova n-a-nțeles încă acest lucru.

Nu mai vorbim de faptul că producătorilor le-au expirat contractele la finalul anului 2022 iar renegocierea noilor contracte a început pe 3 ianuarie. O aberație. Contractele se renegociază din timp înainte de a expira cele vechi, altfel se închide piața până se semnează cele noi.

Eu recunosc, n-am cumpărat din Piața Chiriac de foarte mulți ani, de aceea vă întreb: când ați cumpărat ultima dată ceva din această piață?

Foto: gds.ro