Cosmin Poteras senator REPER Dolj, Candidat la Primaria Craiova

Aberație legislativă marca AUR.

[13.09.2022]

Intervenția mea în plen, aici: https://www.facebook.com/cosminpoterasplus/videos/453615056725689

Dintre toate aberațiile legislative văzute de când sunt în Parlament, o inițiativă dezbătută ieri in plenul Senatului e demnă de podium: AUR, partidul care a transformat steagul național în siglă de partid, a propus majorarea numărului de parlamentari cu 120 (una sută douăzeci). De la 466 în prezent la 586 conform propunerii lor. Au făcut acest lucru profitând de faptul ca Diaspora este subreprezentată.

Asta în condițiile în care prin referendumul din 2009, care produce efecte juridice privind constituționalitatea, concetățenii noștri au votat pentru maxim 300 de parlamentari.

Curat-murdar aș spune.

Un lucru este cert: Diaspora este, fără discuție, subreprezentată. Ce uită dumnealor este că dacă ai peste 5 milioane de români în Diaspora, ei nu pot fi reprezentați și în țară în același timp. Deci nu ai cum să menții numărul de parlamentari din țară, crescând în același timp numărul de parlamentari pentru Diaspora cu 120.

Soluția nu este creșterea numărului de parlamentari ci distribuirea echitabilă a celor maxim 300 pe care i-au cerut românii.

Susțin reprezentarea corectă a românilor din afara țării, chiar mi-aș dori o circumscripție separată, corect reprezentată, a cetățenilor români din Republica Moldova.

Ce nu susțin, e bătaia de joc, prin proiecte populiste, neconstituționale, care sfidează bunul-simț și matematica de-a patra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *