Codul Administrativ, opțional la Craiova

[25.08.2022]

Am solicitat participarea la ședința de Consiliu Local al Municipiului Craiova de astăzi, în exercitarea dreptului conferit de Codul Administrativ și în ideea de a afla detalii despre niște proiecte pe care le vedem periodic aprobate doar pe hârtie și despre care voi comunica public în perioada următoare.

Spre surprinderea mea, majestățile-lor locale nu au fost de acord, într-o speță în care acordul lor nici măcar nu era necesar, că nu scrie nicăieri că respectarea legii e facultativă.

De-a dreptul îngrijorătoare mi se par însă alte lucruri: nu neapărat transformarea unei dezbateri publice în răfuieli partinice, la care refuz să particip, e gravă, cât mai ales felul extrem de curios în care aleșii locali înțeleg noțiunea de ședință publică.

Domnilor, legea spune că ședințele sunt publice, iar public înseamnă că participi, nu că asiști ca la televizor. Mai mult, parlamentarii aleși în circumscripție au dreptul să ia cuvântul și să reprezinte cetățenii. Iar dacă asta e interpretarea pe care o dați unor dispoziții legale destul de clare, nici nu vreau să mă gândesc cum faceți cu lucrurile mai puțin evidente. Dați cu banul?

Ca să facem, vorba aia, căruța să meargă, e nevoie și de competență, și de bună-credință, și de dialog, iar de data asta ați demonstrat că vă lipsesc primele două și îl refuzați pe al treilea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s