Gazon de milioane la Craiova

[20.08.2022]

Conform anunțului publicat în SEAP, Primăria Craiova are de gând să cheltuie între 51 și 103 milioane de lei (adică între 10 și 21 mil euro) pentru, atenție! întreținerea gazonului de pe Oblemenco pe timp de 4 ani.

Asta în condițiile în care în 2019 s-a luat decizia de a plăti 600.000 de euro pe un gazon hibrid în loc de un gazon normal, care ar fi costat sub 100.000. Motivația: un gazon hibrid rezistă pana la 8 ani. Poate la alții, că la noi a rezistat doi.

Acum Primaria Craiova organizează un „mega” festival în urma căruia gazonul va fi din nou distrus. Și ca să nu mai cheltuim câte 600.000 de euro în fiecare an pentru schimbarea gazonului, a fost scos la licitație un contract cadru pe 4 ani în care să plătim milioanele de euro mentionate mai sus doar pentru întreținerea lui. Practic cu banii de întreținere se poate înlocui de 4-9 ori pe an gazonul hibrid. Ca termen de comparație, la Cluj costă 160.000 de euro întreținerea. La noi s-or fi încurcat în zerouri.

Încă nu a fost atribuit contractul, dar vreau să cred că de banii ăștia câștigătorul licitației va tunde gazonul cu forfecuța, va smulge fiecare fir neconform cu penseta și-l va înlocui cu ultimul răcnet în materie de iarbă, eventual una dotată cu inteligență artificială, care să ghideze mingea spre poarta care trebuie.

Până atunci, Hai Craiova! Dar la Severin… (LE: Sau Tg. Jiu după cum mi-a fost semnalat)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s