Sănătatea pe mâna lui Rafila

[9.08.2022]

Ocupat fiind cu dl. Cîmpeanu, era cât pe ce să il scap din vedere pe dl Rafila. Dl. Doctor Rafila. Medic. Ministru al Sănătății. Care, în înălțimile rarefiate de unde ne guvernează, a uitat că România ocupă un catastrofal loc fruntaș la decesele care ar putea fi prevenite, dacă am trăi cu toții în secolul XXI, dacă medicina preventivă, și nu numai, ar funcționa și dacă accesul la servicii medicale ar fi garantat și în fapt, nu numai pe hârtie, pentru toți cetățenii din România.

Dincolo de incapacitatea dumnealui de a-și convinge colegii din Guvern că sănătatea trebuie să fie o prioritate, dovedită fără dubiu prin faptul că deși a solicitat 1.3 miliarde de lei la rectificarea bugetară a „primit” o alocare de -634 milioane (da, cu minus), domnul doctor pare că nu observă neajunsurile populației în ceea ce privește automedicația.

Domnul doctor a uitat probabil că în țara asta suntem literalmente bombardați cu reclame la medicamente, ”suplimente alimentare” și farmacii și că suntem încurajați, pe toate căile, la automedicație. Din 100 de reclame, poate 2-3 te îndeamnă să mergi la medic, restul îți vând leacuri miraculoase, pe bani grei, la farmacia din colț.

În aceste condiții, în care am ajuns să băgăm antibiotice „preventiv” și era cât pe ce să băgăm și antivirale tot preventiv, dl doctor ne îndeamnă să mergem să ne luăm pastilele de iod. Să fie. Să se găsească în casă.

Instabilitatea din Ucraina ar putea duce la accidente cu consecințe grave iar pregătirea populației este necesară. Dar în nici un caz pregătirea nu înseamnă distribuția de pastile înaintea unei minime pregătiri privind folosirea. Că altfel iar ne trezim cu o folosire ”preventivă” care face mai mult rău decât bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s