Unanimitate la Senat: tinerii instituționalizați protejați până la 26 de ani dacă sunt înscriși la ORICE formă de învățământ

[22.12.2022]

Senatul a votat cu unanimitate legea prin care tinerii din sistemul de protecție care împlinesc 18 ani pot prelungi măsurile de protecție dacă sunt înscriși la ORICE formă de învățământ până la 26 de ani. Urmează Camera Deputaților.

În prezent acești tineri pot prelungi măsurile de protecție numai dacă sunt înscriși la o formă de „învățământ de zi”, sintagmă care a fost scoasă din legea educației astfel încât există o practică neunitară la nivelul DGASPC-urilor din țară în special în ceea ce privește învățământul seral, foarte des ales de acești tineri.

Legea am inițiat-o alături de toți colegii senatori din Comisia de anchetă privind investigarea cazurilor de abuzuri împotriva minorilor din serviciile de tip rezidențial aflate în subordinea DGASPC. Le mulțumesc foarte mult atât lor cât și colegilor senatori care au votat-o.

Este foarte important ca tinerii din sistemul de protecție să beneficieze de sprijin chiar și după vârsta de 18 ani astfel încât la momentul renunțării la măsurile de protecție să fie cu adevărat în măsură să ducă o viață normală, independentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *