Cosmin Poteras senator REPER Dolj, Candidat la Primaria Craiova

Până acum au supus la vot solicitarea de a lua cuvântul. De data asta s-au făcut că uită de solicitarea mea.

Am solicitat și astăzi să iau cuvântul în ședința de Consiliu Local. Până acum au supus la vot. De data asta s-au făcut că uită de solicitarea mea.

Intervenția pe care doream s-o fac azi se referă la:

– Programul Rabla local: Craiova a solicitat fonduri pentru 200 de masini. Timisoare 4700, Constanța 5000, Brașov 5000. Primăria ar contribui cu 600 de lei, 2400 de lei ar veni de la Guvern, iar banii ar ajunge la craioveni fără obligația de a achiziționa alt autoturism. Am avea mai multe locuri de parcare și mai puțină poluare. S-a rezolvat, nu se poate. Au spus că n-au bani de mai mult. Normal, după seturi de șah de 30 mii de euro bucata (mai mult decât tot bugetul pentru cele 200 de mașini) și milioane de beculețe, iepuri și alte asemenea obiecte inutile, n-au mai rămas bani.

– Se vor acorda stimulente financiare pentru personalul Spitalului Filantropia. Foarte bine că se dorește acest lucru. Din păcate însă, nu există criterii transparente pe baza cărora se vor acorda ceea ce poate duce la acordarea lor discreționară după cum consideră conducerea spitalului.

– Summer Sport. Copiii vor beneficia de cursuri gratuite cu înscriere online. Criteriul de selecție va fi primul venit, primul servit. Mi-aș fi dorit să văd criterii care să avantajeze copiii din medii defavorizate care nu au acces la astfel de cursuri prin mijloace proprii și de cele mai multe ori nu au nici acces la internet.

– Festivalul Adrian Păunescu are alocat un buget de 5 ori mai mare decât Festivalul Mihai Eminescu. Nu mai vorbesc de invitații „de marcă” așa cum este cazul lui Dan Puric.

Surpriză: Festivalul Mihai Eminescu a picat la vot. Festivalul Adrian Păunescu, a trecut.

– Mandatarea ADI ECODOLJ să modifice tarifele după cum consideră, ori de câte ori e nevoie, fără a mai trece prin Consiliul Local Craiova. Așteptăm creșteri considerabile de preț pentru gunoiul menajer.