O mică lume, dar fascinantă

Rezultatele unui politician într-o funcție publică depind în bună măsură de echipa pe care și-o formează. Am avut curiozitatea de a cunoaște mai bine oamenii din jurul primarului Craiovei, așa că am început cu oamenii cei mai importanți: doamna Nicoleta Miulescu, secretar general. În prima declarație de avere pe care am găsit-o, din 2008, doamna Miulescu a vândut un autoturism de 54.000 de EUR domnului Țugui Răzvan Ovidiu. Curios cum sunt, l-am căutat și pe dumnealui și am găsit doar niște bârfe de presă cu niște vânzări de terenuri către Primăria Craiova. (https://www.gds.ro/Actualitate/2010-01-27/Bomba-imobiliara/). Presa mai și greșește uneori, nu tot ce spune e adevărat. Tot presa ne spune că Domnul Emil Țugui, tatăl lui Răzvan Ovidiu, a fost inculpat împreună cu fiica celebrului Genică Boerică într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. (https://www.gds.ro/…/fiica-lui-genica-boerica-la-al…/).

Declarațiile de avere ale doamnei Miulescu, profesoară de drept administrativ la Spiru Haret și la Universitatea din Craiova, sunt o glumă (și nu voi folosi alte epitete). În primul rând ar fi interesant de aflat din ce surse de venit și-a cumpărat o mașină care, la mâna a doua, a fost vândută cu 54000 de euro în 2008. Nivelul venitului din Primărie, Universitate, CA-uri și comisii din anul 2008, adică în jur de 140.000 RON, aproximativ de două ori mai mare decât salariul lui Băsescu, președintele țării la vremea aceea, nu ar permite o astfel de achiziție. Dar, probabil a avut economii. Nimic rău în asta, e bine să economisești. În declarația din 2010, apar doua imobile deținute de Miulescu Ion Florin dobândite în 2008. Faptul că nu apar în declarația din 2009 cu siguranță e doar o scăpare. Nu-i nimic, în 2010 au apărut, totul clar. În declarațiile de avere depuse înainte de 2012 doamna Miulescu spune că nu avea pe numele dumneaei nici măcar o garsonieră, nici măcar un teren, nimic. Abia în declarația din 2012 (cea din 2011 nu e de găsit) spune că avusese totuși un apartament achiziționat încă din 1991 și un garaj achiziționat în 2001 (al naibi de încăpător – 60 mp – pentru mașinile altora căci dumneaei n-avea). Probabil fără intenție, a uitat să le declare în anii precedenți. Cu toții mai greșim. Până la urmă e vorba de un apartament și un garaj, nimic ieșit din comun. Ambele au fost deținute împreună cu Miulescu Ion Florin.

Și dacă tot l-am menționat pe Miulescu Ion Florin, am căutat puțin și despre dumnealui și n-am găsit mare lucru, pare ok. Am găsit totuși câte ceva despre asociații dumnealui: Șchiopu Didy, un domn condamnat pentru evaziune fiscală în formă continuată și Pirpiliu Ionel, fratele fostului deputat PDL Ștefan Pirpiliu. Ionel Pirpiliu a fost asociat cu directorul general Romarm acuzat în dosarul de corupție care îl vizează și pe fiul domnului Pițurcă. Firmele domnului Pirpiliu au sute de contracte cu statul. Una dintre ele, Delta ACM 93 SA a câștigat un contract de 2 milioane de lei cu Primăria Craiova.

Pirpiliu administrează și firma surorii baronului PNL de Prahova domnul Iulian Dumitrescu. Firma în cauză are contracte cu statul în valoare de 336.139.326 de lei.

Unde dai și unde crapă. Cauți despre o persoană, dar le găsești pe altele. E mică lumea, dar fascinantă.

Revenind la doamna Miulescu, din 2019 nu mai deține nicio locuință. N-are nici mașină, nici cine știe ce bani în conturi. Nimic.

Ca să ne înveselim puțin vă propun imaginea zilei: caracatița.