Membrii sindicatelor din învățământ au ieșit în stradă pentru a-și face auzită vocea și a-și cere drepturile cu privire la sistemul de educație

Ieri, membrii sindicatelor din învățământ au ieșit în stradă pentru a-și face auzită vocea și a-și cere drepturile cu privire la sistemul de educație, la condițiile de muncă și remunerație. Este revoltător faptul că acești oameni au ajuns să tragă semnale de alarmă privind degradarea accelerată a procesului de învățământ, a respectului față de profesori și a demnității acestui corp profesional din România. Exemplul profesorilor care protestează împotriva eșecului politicilor guvernamentale în materie de educație este demn de admirație.

În calitate de partid care își dorește o societate mai dreaptă și mai prosperă, suntem pe deplin solidari educatorii, învățătorii și profesorii care își dedică viața educării generațiilor de copii și tineri din această țară. Educația este un domeniu care ne privește pe toți. De ea depinde viitorul sigur și prosper al societății noastre. Din păcate, avem un sistem de educație a cărui misiune socială este tratată cu superficialitate și iresponsabilitate de către guvernanți.

Solicităm autorităților să acorde atenția necesară celor care reprezintă educația în România și să negocieze cu liderii sindicali pentru a găsi soluții durabile și juste pentru acești profesioniști. Este esențial să oferim un cadru de muncă și de învățare adecvat exigențelor secolului XXI și să încurajăm atragerea în învățământ a cât mai multor absolvenți de universități, pentru a asigura o încadrare corectă a actului educațional în școlile românești.

Partidul REPER apreciază și susține eforturile sindicatelor din învățământ și va continua să lupte pentru drepturile și interesele profesorilor și personalului nedidactic din școli. Solidaritatea noastră trebuie să fie mai puternică decât nemulțumirile noastre, pentru a găsi împreună soluții rapide și juste la situația gravă în care a ajuns educația în anii guvernărilor PSD și PNL.

Salutăm curajul și determinarea celor care au ieșit în stradă pentru drepturile lor și le transmitem toată prețuirea pentru dedicarea cu care își fac datoria de învățători și profesori. Doar împreună, sindicate, organizații civice, partide proeuropene și democratice, putem construi un sistem de educație mai bun și mai echitabil pentru toți copiii noștri.