Senatul dezbate și votează noile legi ale educației. Nu, nu reformează educația. Doar dezbate

Profesorii sunt în grevă. Sistemul de educație pe butuci. Ce face Senatul? Dezbate și votează noile legi ale educației. Nu, nu reformează educația, ci doar înlocuiește o lege cu altele două care fac orice numai reformă nu.

Nimic despre calitatea actului educațional, nimic despre adecvarea la realitate, nimic pentru a crește calitatea resursei umane din sistemul de educație, nimic despre depolitizare.

Doar ambiția unui președinte eșuat complet de a impune o lege despre nimic sub sloganul „România educată”.

Ca să intre la un liceu bun copiii vor da două examene și ne-am pricopsit cu Religia ca materie de BAC, singura materie prevăzută în trunchiul obligatoriu prin lege. Asta este viziunea „România educată”.

Am depus un amendament pentru copiii care au abandonat sau n-au fost niciodată înscriși la școală. Acești copii sunt în continuare abandonați de „școală”, condamnați să rămână neanagajabili legal în România. A picat. Aceste legi nu-s despre ei, ci despre conservarea intereselor politice.

Profesorii sunt în grevă. Sistemul de educație pe butuci. Ce face Senatul? Dezbate și votează noile legi ale educației….

Posted by Cosmin Poteraș on Monday, May 22, 2023