Un „jurnalist” craiovean a vrut să verifice casele aleșilor să vadă cine o are mai mare

Probabil dintr-o curiozitate justificată, un „jurnalist” craiovean a vrut să verifice casele aleșilor să vadă cine o are mai mare (chiar așa a scris în titlu). A calculat chiar si suprafețe pe Google Earth.

În declarația mea de avere apare o casă pe care am construit-o în 2018 înainte să intru în politică și care are 135 mp construiți. Din exterior, casa pare că ar avea și mansardă. Curiozitatea a omorât pisica. Era mai simplu să ceară un punct de vedere înainte să scrie că am mințit în declarație. Las în comentarii poze din podul casei. Casa este doar pe parter iar cei 135 mp includ chiar și terasa. Suprafața utilă a casei mele este de 90 mp.

Un jurnalist serios ar fi dat un telefon înainte, l-aș fi invitat la mine să măsoare cu ruleta. Din păcate pentru mine, concluzia nu poate fi decât c-o am pe cea mai mică 🙂

A mai scris de asemenea că am avut o singură luare de cuvânt în plen de la începutul mandatului. De-a dreptul amuzantă afirmația mai ales că știu că îmi urmărește pagina de facebook unde am postat suficient de multe luări de cuvânt. Pe site-ul Senatului se vede clar ca am 114 intervenții în 400 de ședințe. Puțini senatori au mai multe. A preferat să mă caute pe site-ul Camerei Deputaților. Pai normal că la Cameră am mai puține intervenții. Sunt senator, nu deputat.

Ce vreau să spun cu asta: cineva care se vrea jurnalist ar face un minim efort să verifice informațiile înainte să le publice, iar din partea mea există toată deschiderea. Cine nu face asta, poate să se numească oricum, numai jurnalist nu. M-aș bucura să acorde aceeași atenție și pentru activitatea mea și poziționările mele publice, adică ceea ce este cu adevărat relevant pentru oameni.

Faptul că încep s-apară dezinformări despre propria persoană îmi dă curaj: înseamnă că fac bine ce fac.