”Fapta nu e prevăzută de legea penală”

”Piedone” a scăpat azi pentru că nicăieri, în Codul Penal, nu scrie că primarul răspunde pentru toate faptele angajaților. Pentru uitatul în altă parte. Pentru ”las că merge și așa”.

”Fapta nu e prevăzută de legea penală”.

Poate ar trebui. Poate că ar fi mai atenți, și n-ar mai semna ca primarii. Poate ar avea grijă pe cine angajează.

Poate angajații și-ar da seama că uitatul în altă parte și autorizațiile date din pix sau din șpagă pot însemna oameni nevinovați morți în chinuri. Pentru că regulile de siguranță trebuie respectate, iar ”las că merge și așa” înseamnă moarte. Nu știu de câte cazuri mai avem nevoie ca să înțelegem lucrul ăsta.

Despre #colectiv nici nu-mi vine să vorbesc, că acolo am avut toate felurile de neglijență criminală. Vorbesc supraviețuitorii.

Vreau doar să scriu despre nerușinarea primarului de la S5 care nu numai că nu-și asumă nici un fel de responsabilitate: se dă și victimă. Am înțeles, legea nu-l poate pedepsi. Dar nu înțeleg cum poate dormi noaptea, cum se poate uita în oglindă și mai ales cum, în fața unor oameni arși de vii, în fața părinților și fraților acestora, nu-i crapă obrazul gros când spune că el e victima.