Parchetul știa de ani de zile situația din centrele din Voluntari

”A fost o anchetă complexă, a durat ani de zile, dacă nu mă înşel, şi un astfel de probatoriu nu e uşor de strâns. O intervenţie pripită a poliţiştilor, înainte de a strânge suficient probatoriu încât să asigure o inculpare cu succes, poate conduce la compromiterea cazurilor.”

Asta a declarat azi cu nonșalanță dl. ministru, referitor la cazurile de tortură și rele tratamente aplicate vârstinicilor ”îngrijiți” în centrele din Voluntari.

Înțeleg că dumnealui vrea să se dea mare cu munca procurorilor, dar nu prea îi iese: să spui că parchetul știa de ani de zile situația de-acolo și i-a lăsat pe oamenii ăia să se chinuie ca să adune probe, nu-i de laudă. Dimpotrivă.

Din fericire, dl. ministru minte. Ancheta a pornit în urma investigației jurnalistice publicate la începutul acestui an de Centrul pentru jurnalism independent, în urma unei colaborări cu Centrul de resurse juridice, un ONG care face de peste 20 de ani treaba autorităților, inspectând centrele de asistență și îngrijire, publice și private.

Domnule ministru Budai, ce ziceți, îi lăsați să-și facă treaba? Că uite ce găsesc… Sau tocmai asta e problema?

PS: salut acțiunea DIICOT de astăzi. Sper să vedem și ceva condamnări.