Cosmin Poteras senator REPER Dolj, Candidat la Primaria Craiova

„Leo marș deo tramvai” dă semne de oboseală

În județul cu cel de-al treilea cel mai mare șomaj, 7%, adică mai mult decât dublul mediei naționale de 2.88%, pesedista șefă, Olguța Vasilescu se vaietă că n-are forță de muncă în Craiova. O apucă nostalgia gândindu-se cât de ușor rezolva Ceaușescu situația mutând oamenii prin țară cu japca. Ce-i cu atâta libertate?

Totuși, nu ratează doamna ocazia să puncteze facilitățile pe care le-a creat când era ministru al muncii (nu le menționează, probabil nici nu le știe). Mediul de afaceri însă, acești soroșiști haștagiști, care n-au vrut domne genialele facilități gândite de eminența cenușie a PSD Craiova sunt vinovați. Sau, n-au avut încredere în cinstea și onoarea preacuratului partid. Numai hateri în mediul de afaceri.

Doamna primar, luați aminte:

1. Cei care au o meserie fug în alte orașe/țări unde pot trăi decent și unde nu sunt batjocoriți de o administrație incompetentă. Se duc acolo unde investitorii vin, nu pleacă. Oamenii fug de sărăcie și de lipsa unei perspective pentru copii. Le-au ajuns 33 de ani de PSD la Dolj. Cei mai mulți dintre tineri nici nu iau în calcul să rămână aici. Sunt deja plecați sau au bagajele făcute. Îi găsim prin București, Cluj, sau alte orașe care au scăpat de administrațiile PSD. Universitatea din Craiova a pierdut primul eșalon. Din renumele său a rămas doar o clădire pe care flutură steagul celor trei trandafiri.

2. Cei care n-au o meserie n-au nici condiții s-o dobândească și asta pentru că voturile se adună cu festivaluri și paranghelii nu prin cursuri de calificare. N-au nici transport să facă naveta zilnic la oraș, sau îl au dar nu și-l permit căci Primăria emite invitații la Intencity nu bilete de autobuz. Unii dintre ei nici nu vor, căci i-au tocmit primarii cu ajutoare sociale în schimbul voturilor.

Las aici citatul din declarația Olguței Vasilescu la evenimentul organizat recent la Craiova de Asociația Companiilor de Distribuție de Bunuri din România (ACDBR): „Știți cum era pe vremea lui Ceaușescu, erai din Moldova, te găsea fără loc de muncă și spunea: de mâine te duci la Craiova, ai apartament acolo, îți iei familia, te muți și te angajezi în locul cutare. Nu mai poate să fie așa, noi trebuie să găsim foarte multe facilități. Ministerul Muncii, cel puțin acum câțiva ani, le-a dezvoltat, însă, din păcate, mediul de afaceri fie n-a știut, fie n-a avut încredere, nu le-a accesat”.

Sursa foto: gds.ro