Primăria Craiova taie 13,9 milioane lei de la investiții

Câteva observații din ședința de ieri a Consiliului Local Craiova

✂️ La rectificarea bugetară se taie suma de 13,9 milioane lei de la investiții!

Proiectele pentru care au fost diminuate sumele sunt

❌🛼🛹 skate park-ul promis tinerilor pierde 83% din suma alocată la începutul anului

❌🛣️Modernizarea și reabilitarea străzilor. Se reduc sumele alocate cu 55% din suma alocată la începutul anului în condițiile în care conform răspunsului oficial pe care l-am primit de la Primărie 30% dintre străzile Craiovei nu sunt asfaltate.

De undeva trebuie acoperită si gaura lăsată de Intencity.

🚒 S-a aprobat Raportul de evaluare a capacităţii de apărare împotriva incendiilor, copy/paste după cel din februarie. Aflăm că imobilele în care îşi desfăşoară activitatea unele dintre structurile proprii sau subordonate Consiliului Local Craiova nu dețin autorizaţii de securitate la incendiu, printre care Teatrul Colibrii și Sala Polivalenta. De asemenea exista 2 grădinițe și o școală gimnazială în această situație. Raportul prevede, așa cum a prevăzut și în februarie alocarea de fonduri pentru remedierea situației, însă se pare că prioritățile Primăriei sunt altele

👶 Se înființează 6 noi grupe în creșele existente din Craiova, adică o suplimentare cu 115 locuri ajungând astfel la un total de 455 de locuri în creșe.

Masura este bună dacă gândim în logica “decât nimic, bun și așa!”. În anul 2022 în județul Dolj s-au născut 5126 de copii. Dacă presupunem ca jumătate s-au născut în Craiova avem aproximativ 2500 de nou născuți în oraș. deci doar 18% din copiii nou născuti în 2022 vor avea un loc în creșă. Rezolvarea corectă a acestei probleme presupune construirea de noi creșe. Cu cele 5 milioane de euro cât a fost pierderea Primăriei cu organizarea festivalului Intencity în 2022 se puteau construi 2 creșe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *