Gravă dezinformare cu privire la numărul patrulelor de polițiști locali

Gravă dezinformare sau proastă gestionare de la vârful Primăriei Craiova cu privire la numărul patrulelor de polițiști locali pe care îi avem zilnic în oraș?

Afirmația Olguței Vasilescu conform căreia Poliția Locală Craiova are doar 12 echipaje zilnic, în tot orașul, mi-a atras atenția și mi-a dat de gândit. Am verificat organigrama. Din totalul celor 287 de funcții publice de execuție, 173 sunt ocupate doar de polițiștii locali de la cele șase servicii de Ordine și Liniște Publică.

Așadar, dacă o patrulă din cele 12 menționate de doamna primar este formată din 2 polițiști și se lucrează în 3 ture (doar la Serviciul de Ordine și Liniște Publică), reiese că doar 72 din cei 173 de lucrători sunt disponibili pentru patrulare. Mai rămân 101. Unde sunt ei și ce fac? E o întrebare la care Primăria și Poliția Locală trebuie să răspundă urgent.

Poate că pe modelul polițiștilor locali care devin paznici publici ai afișelor electorale în campanii, conducerea orașului, sau a Poliției Locale, îi pune pe polițiștii locali să protejeze (adică să păzească efectiv), diverse obiecte și obiective considerate, probabil, mai importante decât siguranța publică.

Nu pot să nu mă întreb dacă primarului i-a fost livrată o minciună privind cele 12 echipaje de către conducerea Poliției Locale Craiova sau au aruncat o fumigenă de comun acord ca să se poată scuza.

Că doar statuile, florile, totemurile și pietricelele din oraș aduc like-uri pe Facebook pentru primar, dar și pentru Locală. Mai ales când vreun echipaj mai prinde câte un hoț mărunt de flori și îi face public shaming pe internet.

Voi solicita în scris Poliției Locale să explice cu ce se ocupă cei 101 polițiști locali care nu ies la numărătoare. Sper ca răspunsul să nu fie desprins din povestea celor 101 dalmațieni.

Citez ce-a declarat Olguța Vasilescu în ședința de Consiliu Local din data de 29 iunie 2023: “Aş vrea să ştiţi şi câte echipaje de poliţie locală avem noi în oraş, zilnic: 12. Atât. Şi mai mult decât atât, astăzi votăm pe ordinea de zi reducerea cu încă 3 posturi. De ce? Pentru că de la Prefectură ne-a fost transmis că a scăzut numărul populaţiei şi, automat, trebuie să reducem şi noi cu 3 posturi numărul polițiștilor”.

L.E. Mi-a fost semnalat că polițiștii nu lucreaza 7 zile din 7 și că turele de noapte implică niste zile libere. Așa este. Observația e corectă. Totuși asta nu acoperă cei 101 polițiști la care m-am referit ci doar o mică parte.