Ce ați face cu 40 de milioane de lei pentru Craiova?

Nu cred că există primar care să nu-și dorească să lase în urmă lucruri necesare, utile și bine făcute pentru comunitatea pe care o reprezintă. Absolut toți își doresc aprecierea oamenilor pentru felul în care au administrat orașul sau comuna lor. Și nu sunt deloc ironic. Totuși, bunele intenții nu sunt suficiente. Ca să le pui în practică trebuie să cunoști nevoile oamenilor, să ai o echipă competentă care să poată derula cu succes proiectele și, foarte important, să nu risipești aiurea bugetul local.

În contextul modificărilor la Codul fiscal care au mărit excesiv taxarea mediului privat s-a vorbit foarte mult despre reducerea cheltuielilor bugetare. S-au mimat unele măsuri în sensul reducerii risipei bugetare de la nivel local și întoarcerea unor sume către fondul de rezervă al Guvernului. Spun s-au mimat pentru că acest fond se află oricum în pixul lui Ciolacu, iar în an electoral, el va distribui acești bani, desigur, cu maximă “responsabilitate”.

Curiozitatea ne-a făcut să ne uităm peste licitațiile din SEAP organizate de Primăria Craiova și RAADPFL în ultimii 3, ani să vedem dacă risipesc bani publici sau nu. Nu le-am putut verifica pe toate, dar am analizat suficiente cât să ne dăm seama unde suntem la capitolul risipă bugetară.

Citește articolul integral pe gds.ro