Sală de box si sală de scrimă la preț pe metru pătrat mai mare decât Burj Khalifa !!

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Craiova de luni mai avem o surpriză: aprobarea studiului de fezabilitate pentru „Complex sportiv – zona Piața Veche – str. Felix Aderca” în valoare totală de 526.397.948,83 lei, adică mai bine de 100 milioane de euro. Asociația Dăruiește Viață a construit un spital la cheie cu 53 de milioane de euro. Primăria Craiova vrea să construiască o sală de box și una de scrimă la prețul a două spitale, în timp ce în Craiova vorbim doar la viitor despre un spital de pediatrie. Și nu oriunde ci pe amplasamentul actual al Pieței vechi, peste drum de Mitropolie și în inima istorică a Craiovei

Cristian Botofei, inginer constructor-consultant a analizat proiectul:
👉 Terenul: suprafața din nota de proiectare are aproape 6000 mp; din măsurătorile făcute pe fotoplan sau conform planurilor GIS în baza cărora se execută noul PUG rezultă 3900 mp, iar la Cartea Funciară apar 1975 mp. Nu e clar al cui e terenul, pentru că nu există un cadastru al zonei domeniului public din Piața Veche înscris la OCPI.

👉 Amplasamentul: în imediata vecinătate se află unele dintre cele mai importante monumente istorice ale Craiovei – Biserica Sfântul Dumitru, Casa Băniei, Hanul Putureanu, Fântâna Purcarului. Zona este din punct de vedere urbanistic situată în perimetrul monumentului istoric poz 100 cod DJ-II-a-A-08068, centrul istoric al municipiului Craiova.

👉 Utilitatea: în zonă avem Stadionul Oblemenco, Polivalenta, Baza sportivă Voința și va exista și complexul sportiv care se construiește pe amplasamentul fostului stadion Tineretului. Clar, ne mai trebuie un complex sportiv fix acolo.

👉 Costurile: Complexul sportiv multifuncțional Tineretului – în construcție cu o suprafață construită desfășurată de 34000 mp – cost estimat 75 mill Euro. La Piața Veche, pentru mai puțin de 9000 mp suprafață construită desfășurată, 100 mil. Numai costul pentru lucrările de realizare a incintei subsolului sunt de 10 milioane de euro rezultând un cost de circa 275 mii Euro per loc de parcare adică vreo 36 de Lamborghini Huracan. Asta e, trăiam în Dubai și nu băgasem de seamă.