Cosmin Poteras senator REPER Dolj, Candidat la Primaria Craiova

Politicienii au început să strige „darul”

În prag de campanie politicienii au început să strige „darul”, adică „mărețele” lucruri pe care le-au realizat.

Azi, o să vorbesc de „Drumul Ford”, adică drumul expres Craiova-Pitești. Nici nu s-a-ncheiat construirea lui, că unii deja își atribuie succesul. De la borduri plantate în câmp până la lobby personal, fiecare consideră c-a fost elementul decisiv pentru „Drumul Ford”.

Numai că, ce să vezi, drumul acela e orice numai „Drumul Ford” nu. E un drum absolut necesar pentru Craiova, dar care e legătura cu Ford? Transportul dinspre și către Ford, în proporție de 80% se face în direcția opusă, către vest, nu către est. Restul se transportă către sau dinspre Constanța pe calea ferată. O proporție foarte mică se transportă pe șosele.

Mai mult, din discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanți ai Ford, compania are nevoie de cale ferată, Dunăre navigabilă și abia apoi de drumuri de mare viteză.

Lucrurile astea nu mai contează pentru unii politicieni mai vechi sau mai noi, atunci când în prag de campanie scot de la naftalina poze cu actuali sau foști reprezentanți ai Ford asumându-și merite pe spinarea unei companii care a beneficiat de orice numai de sprijin pentru infrastructura de care au nevoie nu.