Oltenia are nevoie de autostrada!

Realitatea nu are culoare politică; ne place sau nu, suntem de acord sau nu. Chiar dacă alegem să ne uităm în altă parte, faptele rămân fapte. Iar realitatea e că Oltenia are nevoie să fie conectată cu vestul Europei.

Într-o zonă lăsată în sărăcie și subdezvoltare, izolarea e un dezastru.Autostrada Craiova-Lugoj este absolut necesară pentru dezvoltarea regiunii. E clar de ce planul nu s-a materializat în ultimii 30 de ani în care s-au schimbat foarte mulți miniștri divers colorați politic; unii țipă foarte tare zilele acestea să acopere ce n-au făcut la timp.Din păcate, nu e clar deloc ce se va întâmpla în continuare.

Acest proiect a fost întârziat prea mult. A fost totuși prins în legea bugetului de stat un studiu de fezabilitate ce va fi licitat luna viitoare. Desigur, e o veste bună, un pas înainte. Vestea mai puțin bună este că un studiu de fezabilitate care nu e dublat de finanțare astfel încât la finalizare să se înceapă execuția, este la fel de util precum o linie pe hartă.

Totuși, acest proiect încă mai poate fi finanțat prin Programul Operațional Transport. Nu va fi ușor, și în acest moment nu avem certitudini, tocmai de aceea e necesar ca TOȚI politicienii din Oltenia, indiferent de culoare politică, să lase de-o parte rivalități și orgolii și măcar o dată, să vorbească pe o singură voce: Oltenia vrea autostradă!

Infrastructura nu are culoare politică. Drumurile, căile ferate, școlile, rețelele de canalizare nu sunt construite pentru pesediști, peneliști sau useriști, sunt construite pentru toți cetățenii țării. Chiar cred că e nevoie, atunci când discutăm despre proiecte mari de infrastructură, să stăm împreună la aceeași masă, nu s-o răsturnăm periodic în capul adversarului, reluând la nesfîrșit aceleași teme, cu zero finalitate în viața reală.

Oltenia are nevoie de autostrăzi. Nu PSD-ul, nu PNL-ul, nu USR PLUS. Oltenia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *