Misiune imposibilă pentru ISJ Dolj: respectarea legii.

[10 septembrie 2021]

Aud că a fost „demisionat” inspectorul școlar general al ISJ Dolj.

După votul de ieri din Parlament prin care PSD alături de PNL au respins stabilirea unui calendar pentru votarea moțiunii de cenzură, consfințind astfel refacerea de facto a USL, nu m-ar suprinde ca următorul inspector general să fie numit de la PSD. Dansul continuă.

Din păcate, indiferent de ocupantul temporar al scaunului, practicile rămân.

Un exemplu: conform Ordinului de ministru 3993/2021 coroborat cu prevederile legii 153/2017, cadrele didactice care și-au echivalat doctoratul cu gradul didactic I urmau să nu mai primească indemnizația de doctorat începând cu luna iunie. Cu toate acestea, pentru un număr de 46 de profesori din Dolj, aceste plăți au continuat (atașez răspunsul ISJ la solicitarea mea din luna iulie).

Argumentul este cel puțin hilar: ISJ argumentează aceste plăți făcute în luna iunie 2021, prin faptul că pe data de 5 august 2021 Ordinul de ministru a fost suspendat de către Curtea de Apel București unde Ministerul Educației nu și-a apărat Ordinul de ministru prin neprezentare la proces.

Am transmis solicitări către toate ISJ-urile din țară pentru a vedea dacă Doljul este un caz izolat sau dacă a existat o practică la nivel național pentru efectuarea acestor plăți, caz în care ministerul va avea niște explicații de dat.De asemenea, am solicitat Curții de Conturi verificarea legalității plăților.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s