„NU” Guvernului Ciucă

[22 octombrie 2021]

Dl. Nicolae Ciucă, militar de carieră, și-a câștigat gradele în teatrele de operațiuni, în Irak și Afganistan. Tot respectul pentru asta. Este la kilometri distanță, să nu zic ani-lumină, de generalii de carton făcuți la apelul izmenelor, ca Oprea sau Năstase.

Acestea fiind spuse, un stat de drept se întemeiază pe separarea puterilor în stat și pe respectul Constituției și al legilor. Nu știu în ce măsură respectăm Constituția numind și votând un prim-ministru a cărui carieră și viață au fost clădite respectând ierarhia militară.

Constituția noastră, așa vagă cum e, are totuși niște reguli clare: limitează atribuțiile președintelui și instituie controlul parlamentar asupra Guvernului.

Dar tot conform Constituției, Președintele este comandantul Armatei.

E dificil, dacă nu imposibil de estimat ce va face dl. General Ciucă dacă va trebui să aleagă între respectarea legii și respectarea ordinului venit de la Cotroceni.

Și eu, ca senator, am depus un jurământ: am jurat să apăr Constituția și legile țării. NU cred că îmi respect jurământul votând un militar în fruntea Guvernului României.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s