Inițiativă legislativă pentru protejarea tinerilor instituționalizați

[14.10.2022]

Am depus alături de toți membrii Comisiei de anchetă privind abuzurile împotriva minorilor din serviciile de tip rezidențial aflate în subordinea DGASPC o inițiativă legislativă pentru eliminarea unei ambiguități legislative care putea împiedica accesul tinerilor instituționalizați la servicii de protecție până la vârsta de 26 de ani.

Concret: foarte mulți dintre tinerii instituționalizați cu vârsta peste 18 ani se înscriu la cursuri serale pentru a putea munci în timpul zilei. Legea 272/2004 permite acestora să rămână în sistem până la vârsta de 26 de ani dacă sunt înscriși la o formă de învățământ de zi. În urma modificărilor aduse legii Educației, formele de învățământ au fost redefinite astfel că nu mai există învățământ de zi. În acest context, nu este clar în ce condiții acești tineri pot beneficia de protecție socială până la 26 de ani.

Ne dorim ca acești tineri să poată studia, să poată munci și ne dorim ca statul să le ofere tot sprijinul pentru a reuși să aibă o viață independentă.

Modificarea pe care o propun este aceea ca tinerii care își continuă studiile în orice formă prevăzută de lege să poată beneficia de protecție până la terminarea studiilor.

Le mulțumesc tuturor membrilor Comisiei pentru susținerea acestei inițiative.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s