Am depus amendamente care să mențină angajările la stat sub controlul Parlamentului.

[4 noiembrie 2021]

În democrația noastră originală avem nu numai capitalism de cumetrie, ci și liberalism ”la stat”. Antreprenoriatul și piața liberă sunt doar pentru alții.

Deși personalul din aparatul Guvernului și instituțiile subordonate a tot crescut în ultimii ani, se pare că nu e suficient, așa că Guvernul a supus aprobării Parlamentului o ordonanță de urgență prin care, citez, ”Art.3. – Prin hotarari ale Guvernului se stabileste numarul maxim de posturi al fiecarei institutii publice si structuri din cadrul aparatului de lucru al Guvernului.” Cred că e clar pentru toată lumea ce înseamnă asta: posturi ”fără număr”, cu zero control parlamentar, că doar guvernul subțire cu cheltuială se ține.

Am depus, în Comisia pentru muncă a Senatului, un amendament care să corecteze această dispoziție și care a fost votat în unanimitate. Numai că la Plen, surpriză: legea a fost scoasă de pe ordinea de zi sub pretextul retrimiterii la Comisie. De ce e pretext? Pentru că între timp legea trece tacit FĂRĂ amendament.

Se mimează procedurile parlamentare în timp ce, departe de ochii publicului, sub ceața deasă a formării unui nou guvern, au loc tocmeli ca la piață, cu rezultatul pe care-l știm de-atâția ani: scaune să fie, că pile se găsesc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s