Salariile profesorilor nu reprezintă o prioritate pentru coaliția aflată la guvernare

[10 februarie 2022]

În România avem legi aparent în vigoare, adică votate de Parlament, promulgate de Președinte și publicate în M.O., dar care nu se aplică. De ce? Pentru că de fiecare dată când e vorba de alocat resursele bugetare, Guvernul dă câte-o ordonanță de ”prorogare a unor termene”prin care se amână, de la un an la altul, aplicarea unor articole de lege.

Teoretic, există control parlamentar asupra acestor ordonanțe; practic, dezbaterile pe subiecte sensibile lipsesc cu desăvârșire pentru că proiectele respective se amână până trec tacit.

Am depus, împreună cu colegii, și la Comisia pentru muncă, și la Comisia pentru învățământ, amendamente la legea 548/2001 prin care se amână, din nou, intrarea în vigoare a legii 153. Am cerut respectarea grilei de salarizare a cadrelor didactice așa cum a fost stabilită, prin lege, de ani de zile. Amendamentele au fost aprobate în Comisia pentru învățământ, dar degeaba. În comisiile raportoare, dezbaterile s-au amânat, legea trece tacit, evident fără amendamente, s-a rezolvat și de data asta. Repet, nu de creșteri salariale vorbim aici, ci de respectarea dispozițiilor unei legi votate încă din 2017.

Educăm România, dar ne batem joc de profesori.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s