Senatorii au refuzat să își exprime votul pentru inițiativa legislativă de modificare a legii 448 privind drepturile persoanelor cu dizabilități

[25 aprilie 2022]

Săptămâna trecută, Plenul Senatului a dezbătut L106 – proiectul de modificare a legii 448 privind drepturile persoanelor cu dizabilități. Trebuia să fie supusă la vot, însă acest lucru nu s-a-ntâmplat și a fost amânată.

Săptămâna aceasta, mai exact astăzi, ar fi trebuit să urmeze votul final. Ar fi trebuit, pentru că înainte de Plen inițiativa a fost scoasă de pe ordinea de zi.

Ce înseamnă asta: înseamnă că proiectul trece tacit de Senat, că amendamentele care încorporau propunerile ONG-urilor, ale Consiliului Economic și Social, și ale unor colegi parlamentari de la celelalte partide dispar din corpul legii și că toate dezbaterile anterioare, inclusiv din Comisii, au fost în zadar.

Din păcate, majoritatea senatorilor au ales azi să nu facă cea mai importantă treabă pentru care sunt plătiți: votul.

Mai mult, am cerut astăzi suplimentarea ordinii de zi cu votul pentru această lege. Propunerea a fost refuzată, astfel că împreună cu colegii senatori USR am decis să protestăm părăsind sala. Practic, ne-a fost obstructionat dreptul de a vota o lege dezbătută de plenul Senatului.

Nu pot înțelege de ce o tergiversare procedurală este pusă mai presus de protejarea drepturilor a 850 000 de persoane, cei mai vulnerabili dintre români.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *