Dezbatere la Școala Specială Sf. Mina, Craiova

O lege bună necesită consultare și dialog, în special cu cei cărora li se adresează, precum și cu cei chemați să o aplice, în viața de zi cu zi. Necesită, de asemenea, o monitorizare constantă a rezultatelor, precum și schimbări care să țină cont de realitățile sociale.

Am participat astăzi (7 mai 2021), împreună cu Președinta Senatului României, Anca Dragu, la o primă dezbatere pe tema îmbunătățirilor concrete ale legislației privind pregătirea profesională și ocuparea în muncă a tinerilor și adulților cu dizabilități.

A fost o întâlnire la care am avut mai mult de ascultat și mai puțin de vorbit; vocea celor implicați trebuie auzită, părerile lor trebuie respectate dacă vrem să avem norme și măsuri cu impact pozitiv în viața persoanelor cu dizabilități.

Mulțumesc reprezentanților ISJ Dolj, DGASPC Dolj, precum și Consiliului Județean pentru participare și deschidere. Mulțumesc doamnei directoare și colectivului de profesori ai Școlii Gimnaziale Speciale Sf. Mina pentru găzduire.O mulțumire specială merge către doamnele Irina și Liana Vîslan, de la Asociația Langdon Down Oltenia, precum și către tinerii de la Liceul Beethoven, care ne-au demonstrat că voința poate, cu puțin ajutor, depăși orice fel de bariere.

Dezbaterea a fost urmată de o conferință de presă, la sediul USR Dolj.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s